Una setmana a Mallorca acompanyant alumnes a una estada educativa, un viatge en grup pel sud de Galícia i nord de Portugal, i uns dies sol a Avinyó. Tres sortides ben diferents, perè totes amb molts dibuixos.
Bordeus i Euskadi (2020)
Una estada en solitari a Bordeus, al juliol, i una ruta pel País Basc en bona companyia, a l'agost, em van servir per afegir una bona quantitat de dibuixos a la meva considerable producció en l'any de la Covid.
Spiti - Ladakh (2019)
El programa original era fer el trek del Parang La, sortint de Kibber, a la vall de Spiti, per acabar a Tsomoriri, al Changtang. La neu i el mal temps al coll de Parang La ens van fer recular, i els últims dies vam fer la ruta entre els colls de Kunzum La i Baralacha La.
Irlanda (2019)
Era el meu segon viatge a l'illa. Vam visitar Belfast, Giant's Causeway, Derry, Galway, Connemara, les illes Aran, els penyasegats de Moher, el Ring of Kerry, Dingle, Cork, Glendalough i Dublín.
Praga i Orléans (2018)
Dues estades diferents en ciutats europees, dedicades sobretot a dibuixar.
Islàndia (2017)
No vam fer tota la volta a l'illa, ens vam centrar sobretot a la meitat sud. Vam visitar bàsicament Landmannalaugar, la península de Snaefells, el cercle d'or, Vík, Skaftafell, els fiords de l'Est i la península de Reykjanes. El bon temps ens va acompanyar la majoria de dies i vam poder gaudir realment dels impressionants paisatges islandesos.
Sakhalín i les illes Kurils (2016)
En certa manera, complementava el viatge del 2004 a Kamtxatka, molt a la vora. Aquesta vegada vam fer estada a Yuzhno Sakhalinsk i a l'illa de Kunashir, i moltes excursions per la zona, amb una costa espectacular, formacions basàltiques i volcans. I poquíssims turistes.
Ladakh (2015)
Era el meu segon trek al Ladakh, a l'Himàlaia indi, i vam fer la ruta Rumtse-Tsomoriri, a la regió del Changthang. Era un itinerari força alt, amb totes les nits a bastant més de 4000 m i alguns colls per sobre dels 5000 m. Vam completar l'estada amb una excursió al llac de Pangong.
Estats Units (2014)
Ruta clàssica en cotxe, sortint de las Vegas, passant pels parcs de Zion i Bryce Canyon, Lake Powell, Monument Valley, Grand Canyon, Death Valley i Yosemite, per acabar a San Francisco.
Cordillera Huayhuash (2012)
La serralada del Huayhuash, als Andes peruans, és un destí força popular de trekking, i amb raó: el paisatge, amb cims de més de 6000 metres que es reflexen als nombrosos llacs de la zona, és impressionant. Al final de la ruta vam pujar el Diablo Mudo (5350 m).
Muntanyes de Fann (2010)
Una ruta per les muntanyes de Fann, al Tadjikistan, a l'Àsia central. És una regió molt bonica i desconeguda. La ruta tenia el punt més alt a un coll de poc més de 4000 m.
Canadà (2009)
Des de Vancouver, vam visitar i fer excursions pels parcs de Glacier, Yoho, Banff, Jasper i Mount Robson.
Dolomites (2005, 2006, 2010)
Vaig conèixer el massís de les Dolomites a través dels cursos d’estiu de geologia, coordinats per Paloma Belenguer, que organtiza el Col·legi de Llicenciats en Lletres i en Ciències de Catalunya. Algunes de les estades les hem aprofitat per conèixer també altres zones dels Alps suïssos, austríacs i eslovens.
Kamtxatka (2004)
Des de la Segona Guerra Mundial fins al 1990, la península de Kamtxatka havia estat zona militar, tancada als visitants. La península té probablement la densitat més alta de volcans i de fenòmens volcànics del món i és Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. Tot i que abans ja havia fet molta muntanya, aquest va ser el meu primer trekking en grup organitzat. La ruta a peu recorria la zona del massís de Kliutxevskoy, amb ascensions al Bezymianny i el Tolbàtxik.
Altres viatges
Més dibuixos i aquarel·les de Cuba, Ladakh, Còrsega, Provença, Helsinki...